HÍrek a Tisza-tóról

2018.06.11.

Véget ér a ponty tilalom

Tiszafüred: 547 cm változás tegnaphoz képest + 4 cm

Kisköre felső: 730 cm változás tegnaphoz képest + 3 cm

Kisköre alvíz: – 109 cm változás tegnaphoz képest + 26 cm

Vízhőfok – átlátszóság

Élő: átlátszóság: 40-50 cm körül, vÍzhőfok 24,6 c°

Füredi holtág: átlátszóság: 50 cm felett

A pillanatnyi időjárás 16:00-kor: felhős, gyenge déli szél, hőmérséklet: 29 C

 

A hétvégén nagyon szép kérészrepülésben volt részünk a Tiszán, elképzelhető, hogy szombaton meg is volt a “nagy” repülés. A rajzás közelében pergetők szinte minden dobásra fogtak szép balinokat, jászkeszeget, domolykót, gardát felszÍni csalikkal. Érkezett hÍr kettő 50 kg feletti harcsafogásról is, az egyiket gumihallal, emelgetve sikerült kapásra bÍrni. Szintén a folyón zsákmányoltak két 10 kg-os pontyot, a holtágon főleg kisebb példányok akadtak horogra, a legnagyobb 4 kg körüli volt.

 

FÜLLEDT, VÁLTOZÓAN NAPOS, ZIVATAROS HÉT KEZDET

Hétfő délután többnyire változóan napos, egyre jobban gomolyfelhősödő idő lesz. Északkeleten valószínű több felhő és kevesebb napsütés. Egyre többfelé, igaz továbbra is elszórtan alakulnak ki záporok, zivatargócok. A légmozgás csak zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg, egyébként gyenge változó, jellemzően nyugatias irányú szél fúj. Fülledt, meleg idő lesz.

Este, éjjel keleten csökken a csapadék valószínűsége, míg északnyugaton, északon továbbra is nagy marad az esélye elszórtan záporok, zivatarok kipattanásának, foltokban, időszakosan.  Másutt csillagfényes, de párásodó, fülledt időre számíthatunk.

Kedden is hasonlóan telik a nap nagy része. Fülledt, meleg idő, változó napsütés, gomoly és fátyolfelhősödés mellett elsősorban északkeleten, északon alakulnak ki záporok, zivatargócok. Már a hajnali, reggeli órákban is készülni kell rájuk és a nap folyamán újabbak alakulnak ki. Az északnyugati országrészben felélénkül az északnyugati szél, ezért ott mérsékeltebben melegnek ígérkezik a délután. Este, majd éjjel már a Dunántúlon is, majd szerte az országban kipattanhatnak hevesebb zivatargócok felhőszakadással, jégesővel, viharos kifutószéllel is kísérve.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő délután              28-32,

kedd reggel               17-20,

kedd délután              29-33, északnyugaton 26 fok körül alakul.

( ény / dk ; dny \ ék ; é ~ d ; ny | k)

dátum

nap

11.

hétfő

12.

kedd

13.

szerda

14.

csütörtök

15.

péntek

16.

szombat

17.

vasárnap

~6h. 17-20 17-20 15 / 20 14 -18 15 16 18
~14h. 28 – 32 26/ 30 / 33 24 / 28 / 31 18 / 24 21 | 26 28 30

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

– Szerdán, az északnyugati országrészben friss északi szél mellett előreláthatólag a hőmérséklet is alacsonyabban tetőzik, míg az ország nagyobb részén marad a fülledt, az évszakos átlagnál több fokkal melegebb időjárás. Országszerte változóan napos-gomolyfelhősödő, elszórtan záporokkal, heves zivatarokkal tarkított idő várható. Különösen az esti, éjszakai időszakra ígérkeznek heves viharok, a Duna vonalától keletre.

– Csütörtökön előreláthatólag egy hidegfront és a vele érkező alacsonyabb hőmérsékletű levegő elárasztja az ország többi részét is. Átmenetileg, várhatóan 2 napig hűvösebb idő alakul ki. A Dunántúlon erős szélre van kilátás. Többnyire felhős lesz az ég, és esők, záporok, az ország keleti felén hevesebb zivatarok is várhatóak.

– Pénteken változóan felhős, mérsékelten meleg és elszórtan újabb csapadékgócokkal tarkított idő a legvalószínűbb.

– A hétvégén ismét melegedés ígérkezik több napsütéssel, de fülledt időben ismét kialakulhatnak heves zivatargócok is. Továbbra is szórványosan esik, azaz maradnak csapadékmentes területek is.

KÖZLEKEDÉS METEOROLÓGIA

Hétfőn elsősorban északkeleten, keleten találkozhatnak vizes útszakaszokkal az autósok, illetve zivatarban jelentősen romló látástávolsággal. Az ország többi részén kedvező körülmények mellett utazhatunk.

A vélemény bizonytalansága ÁTLAGOS.

Véleményalkotó: Aigner Éva és Pártai Lucia

 

TOVÁBBI SZÉP NAPOT KÍVÁNUNK!

2 Responses to "HÍrek a Tisza-tóról"

  1. Szabó László szerint:

    Tisztelt üzemeltető,
    érdeklődni szeretnék csónak tárolással kapcsolatban.
    Van egy 6mx2,1m-es csónakom, amit szeretnék Önöknél tárolni.
    Kérem közöljék ennek a feltételeit.
    Előre is köszönöm. Szabó

    • lakohajok szerint:

      Kedves László!
      Elnézését kérem, nagyon rég léptem be az oldal szerkesztői felületére. Gondolom a kérdés már nem aktuális, de ha akkor olvasom, se tudtam volna mondani semmi jót, mert már ősszel betelt a következő évre a kikötő /mi vagyunk a legkisebbek/. Egyébként 1,5 szélességig 7000/hó, a többi árkalkulációhoz látni kell a csónakot is. Minden jót! Üdv: Elekné Ági

Hagyjon üzenetet